Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 78 (bl. e7v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 78 af 80 sider (Side bl. e7v i forlægget)

Document Buttons
C. Faarekiød i sit egit Saad.
SIud Kiødet vel. Naar det er sødet/ saa sie en deel aff Saadet særdelis fra/ oc giff der vdi god Edicke/ tag Salvieblad oc kast der vdi/ oc siud dette paa ny tilsammen/ saa haffuer du en velsmagendis Ret/ saa eenfoldeligen koget.
Register til denne lille Kogebog: At finde huert Stycke met sit Tal hoss.
  • Om Bagning. 1.
  • Om Brygning. 2.
  • Om Brendevjn. 3.
  • Om Edicke. 4.
  • Kogen. 5.
  • Kaal at koge. 6.
  • Græszkar. 7.
  • Kirsebær/ Suedsker. 8.
  • Kirsebær Mosz. 9.
  • Sild at koge. 10.
  • Atskillige[ ]slags stegt vildbrad at indsylte. 11.
  • Lammehoffueder/ Fødder/ Callune/ Feedtarme/ Leffueren/ etc. at beholde Vinteren offuer. 12.
  • Negenangen/ Helleflønder/ Aal/ oc anden fersk Fisk at indsylte. 13.
  • Lage at siude/ som kand brugis til Fisk/ Aaret igiennem. 14.
  • Røget Kiød met en hast at bekomme. 15.
  • Vilt aff Fule oc Diur om Sommeren at foruare. 16.
  • Grøne Erter at siude/ at de ey bliffue vandiske. 17.
  • Gaase Vildbrad at foruare. 18.
  • Ryllet Callun at siude,