Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 23 (bl. b4r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 23 af 80 sider (Side bl. b4r i forlægget)

Document Buttons
X. Sild at koge.
I. SAltet Sild legges i blød een Nat/ siden siudes/ reglet eller wreglet. II. Naar den er blødt/ hengis den i tørre/ fyldis met Løg/ prickes met en Kniffsod/ oc siden steeges paa en Rist. III. Sæt Biuggryn eller Haffregryn i blød en Nat vdi Melck/ bland den met Peber oc Corender/ eller smaa Rusiner/ at det eltes sammen som en Grød. Skær Silden langs ad Ryggen/ oc fyld den met samme Grød/ oc forbind den med Traad/ siud den siden/ oc giff den op met Smør/ haffuer en besynderlig smag.
XI. Adskillige slags Steeg aff Vild at indsalte.
TAg Vildbraden som den er specket/ dryppet oc vel steegt/ lad den bliffue kold. Dernest tag saa meget Edicke/ som samme Vildbrad vel kand betæcke/ saa oc Honning som er klaret/ skummet/ oc vel reengiordt/ lad saa megit aff samme Honning i Edicken/ som du vilt haffue den